Niasiiniamidi – ihonhoidon ihmeaine

Niasiiniamidi – ihonhoidon ihmeaine

Niasiiniamidi, tunnettu myös nimellä B3-vitamiini, on noussut kosmetiikan suosikkiaineeksi sen monipuolisten etujen ansiosta. Niasiiniamidi on suuressa suosiossa erityisesti niiden keskuudessa jotka kärsivät rasvaisesta ja epäpuhtaasta ihosta tai punoittavasta ja tulehdusherkästä ihosta. Myös niasiinin anti-age vaikutukset on huomattu käyttäjien keskuudessa.

Tämä vesiliukoinen vitamiini ei petä odotuksiaan. Ihonhoidossa niasiiniamidi pelaa keskeistä roolia tukemalla ihon suojakerrosta, mikä on olennaista terveen ja kestävän ihon ylläpitämiseksi.

Niasiiniamidin edut:

 1. Tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet: Niasiiniamidi tunnetaan sen tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksista, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan herkkäihoisille tai ärtyneelle iholle. Se auttaa rauhoittamaan punoitusta ja ärtynyttä ihoa sekä vähentämään tulehdusta.
 2. Kosteutus ja kosteuden säilyttäminen: Tämä monipuolinen vitamiini tehostaa ihon luontaista kykyä säilyttää kosteus. Parantamalla suojakerroksen toimintaa niasiiniamidi auttaa estämään kosteuden menetystä, pitäen ihon kosteutettuna ja kimmoisana.
 3. Ihon sävyn tasoittaminen: Epätasainen ihonsävy, hyperpigmentaatio ja tummat läiskät ovat yleisiä monella. Niasiiniamidi on osoittanut kykynsä estää pigmentin muodostumista ihossa, johtaen tasaisempaan ihonsävyyn ja tummien läiskien näkyvyyden vähenemiseen.
 4. Ihohuokosten pienentäminen: Niasiiniamidi auttaa säätelemään öljyntuotantoa ja parantaa ihon elastisuutta, mikä pienentää ihohuokosia.
 5. Juonteiden ja ryppyjen siloittaminen: Niasiiniamidi stimuloi kollageenin tuotantoa, proteiinia, joka on olennainen ihon kimmoisuuden ylläpitämiseksi. Iän myötä kollageenin tuotanto luonnollisesti vähenee, mikä johtaa hienojen juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen. Niasiiniamidi auttaa lieventämään näitä ikääntymisen merkkejä.

 

 

Valitsenko pitoisuuden 5 % vai 10 %

Valittaessa näiden kahden pitoisuuden välillä sinun tulisi ottaa huomioon oman ihosi tarpeet ja herkkyys. Jos sinulla on herkkä iho tai et ole aikaisemmin käyttänyt niasiiniamidia sisältäviä tuotteita, voit aloittaa miedommasta vaihtoehdosta. Tämä auttaa ihoasi tottumaan niasiiniamidiin ilman suurta riskiä ärsytykselle. Jos taas haluat voimakkaamman vaikutuksen tai olet jo kokenut käyttäjä, voit harkita 10 % pitoisuuden käyttöä.

 

Niasiiniamidi seerumi 5 % sopii:

 1. Herkälle iholle: 5 % pitoisuus on yleensä hellävaraisempi vaihtoehto ja sopii hyvin herkälle iholle ilman suurta ärsytysriskiä.
 2. Aloittelijoille: Jos et ole aikaisemmin käyttänyt niasiiniamidia sisältäviä tuotteita, 5 % seerumi on hyvä valinta aloittaaksesi.
 3. Ihon tasoittamiseen: Se auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja vähentämään pieniä epätasaisuuksia.

Niasiiniamidi seerumi 10 % sopii:

 1. Rasvaiselle iholle: 10 % pitoisuus auttaa hallitsemaan liiallista talineritystä
 2. Iholle, joka tarvitsee voimakkaampaa vaikutusta: Jos olet jo kokenut niasiiniamidin käyttäjä ja etsit voimakkaampaa ihonhoitotuotetta, 10 % seerumi voi olla tehokkaampi vaihtoehto.
 3. Ikääntyvälle iholle: Korkeampi pitoisuus auttaa vähentämään hienoja juonteita ja ryppyjä sekä parantamaan ihon kimmoisuutta.

 

Niasiiniamidi on nyt saatavilla kotimaisena tuotteena

Nyt voit ostaa niasiiniamidia kotimaisena! Puhdas+ Niacinamide Serumit on valmistettu omalla Cosmos-sertifioidulla luonnonkosmetiikkatehtaallamme Tuusulassa.         

Seerumeita voit käyttää sellaisenaan tai osana muuta ihonhoitorutiiniasi.

Käyttö: Levitä 1-2 tippaa puhdistetuille kasvoille, kaulalle ja dekolteelle ennen kosteusvoiteen levittämistä.

100 % vegan.

 

Back to blog