Leivo itse terveellinen siemennäkkäri!
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulla leivinpaperille ja kaulitse tasaiseksi kahden leivinpaperin välissä. Irrota päällimmäinen leivinpaperi, paloittele taikina haluamasi kokoisiksi palasiksi ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Käännä ja paista vielä 10-20 minuuttia, kunnes näkkäri on rapea ja saanut kauniin paahtuneen sävyn.
Tarjoile näkkärit avokadon, fetajuuston ja haluamiesi yrttien kera. Purista päälle hieman limemehua ja ripaus merisuolaa sekä pippuria.
Ohje:
1½ dl kurpitsansiemeniä
1½ dl auringonkukansiemeniä
1½ dl seesaminsiemeniä
1½ dl pellavansiemeniä
1 dl tattarijauhoa
3 rkl Puhdas+ Ravintohiivahiutaleita
1 tl suolaa
2½ dl vettä
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Resepti ja kuva: Rachel Tokola