Tiesitkö, että perintötekijät määrittävät 60 % ihostasi?

Tiesitkö, että perintötekijät määrittävät 60 % ihostasi?

Puhdas+ BEAUTY DNA on uusi ja innovatiivinen ihonhoitokonsepti, joka tarjoaa täsmätuotteita kuluttajan omiin geneettisiin ominaisuuksiin perustuen. Helposti tehtävä DNA testi kertoo geneettisen perimän salaisuudet ja me annamme vastaukset.

 

60 %

Ulospäin näkyvimmät vanhenemisen merkit ovat muutokset ihossasi. Ihon ominaisuudet, kuten elastisuus, kosteus, antioksidanttinen kapasiteetti, aurinkoherkkyys ja kudosten korjautuminen määrittävät suuren osan yksilön ihon terveydestä ja ulkoisesta olemuksesta. Lisäksi sukupuolella ja etnisellä taustalla on merkitystä ihon ominaisuuksiin ja sitä kautta tarvittavaan hoitoon.

Ihon vanhenemisen prosesseihin vaikuttavat sekä perintötekijäsi että ympäristötekijät. Tutkimusten mukaan perimäsi vaikutus on jopa 60%. Ympäristötekijät, kuten altistus auringolle, tupakointi, rasvainen/sokeripitoinen ruokavalio ja ulkoiset stressitekijät vaikuttavat siten loput 40%.

 

Testi kertoo mitä ihosi oikeasti tarvitsee

 

Beauty DNA -testissä testataan 6 ihon ominaisuutta:

 • IHON ELASTISUUS (JOUSTAVUUS)
 • IHON KOSTEUSTASAPAINO
 • IHON ANTIOKSIDANTTINEN KAPASITEETTI
 • HERKKYYS AURINGONVALOLLE
 • HYPERPIGMENTAATIO/KASVOJEN PIGMENTTILÄISKÄT
 • IHON TURVOTUS JA ROIKKUMINEN

 

Saat tietää mitkä näistä ominaisuuksista ovat geneettisiä vahvuuksiasi ja mitkä heikompia osa-alueita. Testin tehtyäsi voit panostaa ihonhoitoon täysin uudella tavalla. Testi ohjaa oikeaan suuntaan ihonhoidon valinnassa ja näin voit konkreettisesti tehdä oikeita valintoja koko loppuelämääsi ajatellen. Saat myös näkemyksen siitä, millaiset elintavat voivat parantaa ihosi ulkonäköä ja pääset säihkymään ansaitsemallasi tavalla.

Oikeanlaisella ihonhoidolla ja elintavoilla voit hyödyntää geneettiset vahvuutesi ja toisaalta kehittää heikompia osa-alueita sekä pienentää riskien toteutumisen todennäköisyyttä.

 

Näin se toimii

 • Beauty DNA -testipakkaus sisältää tarkat ohjeet ja näytteenottopuikon.
 • Testin voit tehdä helposti kotona. Näyte kerätään poskisolunäytteenä yksinkertaisesti pehme­ällä ja kivuttomalla näytteenottopuikolla posken sisäpinnalta.
 • Lähetä näytteesi meille laboratorioon. Lähetys on valmiiksi maksettu. Näytteesi analysoidaan laboratoriossa Suomessa noudattaen parhaita menetelmiä sekä ehdotonta yksityi­syyttä ja luottamuksellisuutta.
 • Saat testitulokset 1-2 viikon kuluttua.
 • Testiraporttisi sisältää yksityiskohtaista tietoa geeneistäsi.

  DNA testin perusteella sinulle valitaan sopiva Beauty DNA -seerumi, joka täyttää juuri sinun ihosi tarpeet!

   

  6 ihon ominaisuutta:

  IHON ELASTISUUS / JOUSTAVUUS

  Ihon elastisuus viittaa ihosi kykyyn venyä ja palautua paikoilleen. Ihon joustavuus antaa meille täyteläisen, terveen näköisen ihon. Kun iho menettää kimmoisuutensa, se alkaa roikkua ja rypistyä.

  Ihon kimmoisuus on parhaimmillaan nuorena ja vähenee hitaasti iän myötä, kollageenin luonnollisen muodostuksen vähentyessä.

  Sekä ympäristö- että perintötekijöilla on merkittävä rooli yksilön ihon elastisuuteen. Toistuva altistuminen auringonvalolle (tai muulle UV säteilylle) lisää MMP entsyymien aktiivisuutta. Myös tietyt geenivariantit on tutkimuksissa yhdistetty lisääntyneeseen MMP-aktiivisuuteen ja sitä kautta ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen, kuten ryppyisyyteen. Lisäksi hormonaaliset muutokset naisten vaihdevuosien aikana on yhdistetty ihon elastisuuden vähenemiseen.

   

  IHON KOSTEUSTASAPAINO

  Ihon kuivuus johtuu hyvin usein ulkoisista tekijöistä, mutta se saa vauhtia myös geneettisestä ominaisuudesta. Ihon kuivuus heikentää ihon kuntoa ja puolustuskykyä. Usein kuivuuteen taipuvainen iho on myös herkästi ärtyvä.

  "Kuivaa" käytetään kuvaamaan ihotyyppiä, joka tuottaa vähemmän talia kuin normaali iho. Talin puutteen seurauksena kuivalta iholta puuttuvat lipidit, joita se tarvitsee säilyttääkseen kosteuden ja rakentaakseen suojaa ulkoisia vaikutuksia vastaan.

  Ihon sopivasta kosteudesta ja kosteuttamisesta huolehtiminen on tärkeä ennaltaehkäisevä tekijä ihon vanhenemista vastaan. Akvaporiinit ovat kalvoproteiineja, jotka pääasiassa kuljettavat vettä solujen välillä. Veden lisäksi ne siirtävät myös glyserolia ja ureaa. Tutkimusten mukaan akvaporiinien toiminta on osittain perinnöllistä ja on yhteydessä ihon kosteuteen sekä kosteuden imeytymiskykyyn.

   

  IHON ANTIOKSIDANTTINEN KAPASITEETTI

  Jokainen meistä altistuu ajan myötä hapettumisreaktiolle, joka näkyy ihossa erilaisin muutoksin. Huomattavimpia ihon muutoksia ovat velttous, hienot juonteet, ryppyjen syveneminen ja kuivuus. Toisaalta niin kutsuttu ulkoinen ikääntyminen on seurausta monien ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Näitä ovat esimerkiksi altistuminen ilmansaasteille, vääränlaiset elintavat sekä krooninen altistuminen auringonvalolle.

  Antioksidantteja käytetään yleisesti paikalliseen käyttöön, ja ne voivat auttaa taistelussa ihon hapettumisreaktiota vastaan. Antioksidanttituotteet ovat tehokkain ase ihonhoidossa

  Näitä vaurioita aiheuttavat ns. vapaat radikaalit, joita muodostuu auringonvalon vaikutuksesta, tupakoinnista, savustetuista ruoka-aineista, paljon sokeria ja rasvaa sisältävästä ruokavaliosta sekä joistain ympäristön pro-karsinogeeneistä. Tässä tutkitut geenit koodaavat antioksidantti-entsyymeitä, jotka suojaavat hapetusstressiltä koodaamalla entsyymejä, jotka prosessoivat haitallisia aineita.

   

  IHON HERKKYYS AURINGONVALOLLE

  Vaikka liiallinen auringon UV valo on jokaiselle haitallista, tämä ominaisuus voi olla osalle meistä geneettisesti herkistävämpi, jolloin auringon aiheuttamat ihon vauriot voivat olla selkeästi voimakkaampia.

  “Valovanheneminen" eroaa kronologisesta ikääntymisestä siten, että  UV-säteiden haitalliset vaikutukset – auringon tai keinorusketuksen lähteistä – muuttavat normaaleja ihon rakenteita.

  Vaalea ihonväri yleensä yhdistyy herkkyyteen auringonvalolle varsinkin, jos hiusten väri on punainen/punertava. Tässä tutkitut geenit liittyvät alttiuteen auringonpolttamiin, heikkoon ruskettumiseen ja pisamiin. Henkilöt, joilla on tummempi pigmentti, yleensä säilyttävät ihon nuorekkaat ominaisuudet pitempään. 

   

  IHON HYPERPIGMENTAATIO

  Ihon pigmenttihäiriöt eli maksaläiskät ovat ikävä, mutta tuttu ilmiö. Pigmentaation aiheuttavat vahingoittuneet ihosolut

  Tummat kohdat ovat värikertymiä ja ne johtuvat melaniinin paikallisesta tai melanosyyttien määrän paikallisesta lisääntymisestä. liikatuotannosta

  Ihon pigmenttihäiriöt eli maksaläiskät ovat ikävä, mutta tuttu ilmiö. Pigmentaation aiheuttavat vahingoittuneet ihosolut.  Tummat kohdat ovat värikertymiä ja ne johtuvat melaniinin paikallisesta tai melanosyyttien määrän paikallisesta lisääntymisestä. liikatuotannosta

  Hyperpigmentaatio on yleensä vaaratonta, mutta se voi myös johtua hormonalisista syistä. Myös tietyt lääkkeet voivat myös saada ihosi tummumaan. Se on enemmän kosmeettinen ongelma useimmille ihmisille.

   

  IHON TAIPUMUS TURVOTUKSEEN

  Osalla meistä kehon ja ihon nestekierto toimii laiskasti ja se aiheuttaa turvotusta kasvoilla, erityisesti silmien alueella. Ruokavalio ja liikunta ovat avainasemassa elintapojen suhteen, mutta myös ihonhoidolla ja kasvojen hieronnalla saadaan lymfakierto rullaamaan ja turvotus kuriin.

  Seerumi onkin hyvä muistaa sivellä iholle hellästi ja perusteellisesti hieroen, jotta kasvojen aineenvaihdunta vilkastuu. Voit käyttää apuna myös jaderullaa tai guasha kampaa. Ihon roikkuminen ja turpoaminen on geneettinen ominaisuus, joka ilmenee ikääntyvällä iholla ja johon vaikuttavat useat tekijät. Geneettisistä tekijöistä ja ikääntymisestä johtuva kollageenin tuotannon väheneminen vaikuttaa erityisesti silmien ympärysihon rakenteeseen: mikroverisuonissa kollageenin määrän väheneminen aiheuttaa ihon roikkumista ja ryppyjen muodostumista.

   

  Takaisin blogiin