Tiesitkö että kaikki Puhdas+ kosmetiikkatuotteet valmistetaan Tuusulassa?

Tiesitkö että kaikki Puhdas+ kosmetiikkatuotteet valmistetaan Tuusulassa?

 

Puhdas+ kosmetiikkatuotteet valmistetaan omassa tehtaassamme Nordic BioCosmetic Productionilla Tuusulassa. Tehtaamme on aloittanut toimintansa jo 1950- luvulla ja se sai Suomessa ensimmäisenä kosmetiikkatehtaana ECOCERT -sertifikaatin jo vuonna 2008.

 

Tehtaamme tarina alkoi 1960-luvulla, kun paikallinen hienojen hajuvesien parissa työskennellyt Karl Lark päätti rakentaa kosmetiikkatehtaan Helsingin Pitäjänmäelle. Vuonna 1999 tehdas siirtyi ruotsalaisen Marja Entrich AB:n haltuun ja tehdas sai uuden nimen Nordic BioCosmetic.

Marja Entrich oli ihoterapeutti, joka luotti puhtaista luonnonaineista kehittämiensä voiteiden tehoon. Hän oli alun perin kehittänyt voiteet omalla klinikallaan Tukholmassa varhain 1940-luvulla. Jo tuohon aikaan hän keskittyi 100% kasvipohjaisten kosmetiikkatuotteiden kehittämiseen painottaen korkeaa laatua ja ympäristön kunnioitusta. Hänen ”vihreä” filosofiansa oli huomattavasti aikaansa edellä ja se muodostaa yhä tehtaan toiminnan perustan. Tämä vihreä filosofia sai lisävahvistusta vuonna 2008, kun tehdas sai luonnonkosmetiikan ECOCERT-sertifioinnin, ensimmäisenä Suomessa.

Vuonna 2018 tehdas siirtyi meidän ja yhtiökumppaneidemme omistukseen. Tänä päivänä tehdas sijaitsee Tuusulassa ja työllistää 15 alan ammattilaista.

 

Suomalaista tuotekehitystä

Asiantuntevat kosmetiikkakemistimme ja laboranttimme kehittävät tuotteita, jotka tarjoavat parasta iholle mutta ovat myös ympäristöystävällisiä. Käytämme tuotteissamme luonnollisia, kasvipohjaisia ja tutkittuja raaka-aineita. Tuotteiden valmistusta ohjaa rehellisyys, läpinäkyvyys ja luonnon kunnioitus.

 

 

Kestävä kehitys

Tehtaamme on sitoutunut tekemään kaikista prosesseistamme mahdollisimman kestäviä. Kaikki tämä liittyy eri asioihin: miten kasveja viljellään, miten raaka-aineet tuotetaan, millaista energiaa käytämme hiilidioksidipäästöjen minimoimiseen, miten minimoimme syntyvän jätteen, miten kuljetamme tavaroita. Kestävän kehityksen kannalta meillä kaikilla on keskeinen rooli luonnon elossa ja hyvinvoinnissa.

Takaisin blogiin