Pidä huolta vastustuskyvystäsi laadukkaiden ravintolisien avulla

Pidä huolta vastustuskyvystäsi laadukkaiden ravintolisien avulla

Syksyn tullen kirpeä ilma tuo usein myös mukanaan vuotavat nuhanenät. Immuniteetti eli vastustuskyky on monipuolinen kokonaisuus ja elimistön oma keino suojautua taudinaiheuttajilta. Vastustuskyvyn rakentumiseen vaikuttavat monet eri tekijät, joista osaan jokainen meistä voi vaikuttaa. Monipuolinen, runsaasti kuitua, rautaa ja kasviksia sisältävä ruokavalio on ensiaskel huolehtia immuniteetin vahvistamisesta. Stressi aiheuttaa elimistöömme ikäviä tulehdustiloja, jolloin myös erilaiset pöpöt pääsevät helpommin hyökkäämään läpi vastustuskyvyn. Pyri siis välttämään stressiä ja nuku riittävästi, sillä uni on kehomme paras palautumiskeino ja ikään kuin vastustuskyvyn ”nollaaja”. Kiireellinen ja kuluttava elämäntapamme on johtanut useilla siihen, että tarvittavien vitamiinien ja hivenaineiden riittävä saanti ravinnosta saattaa olla hankalaa, esimerkiksi D-vitaminiin saanti Suomessa talvella lähes mahdotonta. Jotta saisit päivittäisen annostuksen vastuskykyä vahvistavia ruokia, laadukkaat ravintolisät erityisesti pimeiden kuukausien aikana auttavat ylläpitämään vastustuskyvyn parasta mahdollista toimintaa. Tutkimusten mukaan vitamiineista D-, C- ja B12-vitamiinit vaikuttavat immuniteetin toimintaan. Hivenaineista puolestaan sinkillä ja seleenillä on hyväksyttyjä terveysväittämiä vastustuskyvyn tukemiselle. D-vitamiini D-vitamiini on kenties vitamiineista tärkein immuniteetin vahvistamisen näkökulmasta. D-vitamiini on tärkeä vitamiini luustolle ja lihaksille, sillä se auttaa kalsiumia imeytymään, joka turvaa luuston tehokasta uusiutumista sekä lisäksi D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. Puhdas+ D-vitamiinivalmisteista löydät Puhdas+ D3-vitamiini on ensimmäinen kasviperäinen D3-vitamiinivalmiste Suomessa. Se sopii siis myös kasvissyöjille ja vegaaneille. C-vitamiini C-vitamiini toimii antioksidanttina ja suojaa elimistöä haitalliselta hapettumiselta. C-vitamiini edistää immuniteetin normaalia toimintaa myös raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen. C-vitamiini edistää lisäksi normaalia kollageenin muodostumista verisuonten, luuston, rustojen, ikenien, ihon ja hampaiden normaalia toimintaa varten. C-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa ja normaaleja psykologisia toimintoja. Puhdas+ C-vitamiinivalikoimassa on monipuolinen kattaus erilaisia C-vitamiinien muotoja. Rasvaliukoisen C-vitamiinin etu verrattuna vesiliukoiseen C-vitamiiniin on se, että elimistö pystyy varastoimaan rasvaliukoista C-vitamiinia ja käyttämään sitä tarvittaessa. Quattro C puolestaan sisältää vesiliukoisen ja rasvaliukoisen, yhteensä neljää eri C-vitamiinin muotoa. Sinkki Sinkki on monipuolinen hivenaine, jolla on monta tutkittua terveysväittämää. Sinkki säätää yli 300 entsyymin toimintaa ihmisen elimistössä ja se edistää immuunijärjestelmän, hermoston normaalia toimintaa ja solujen suojaamista hapettumistressiltä. Lisäksi sinkki edistää mm. näön, luuston, ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina. Puhdas+ tuotteista löydät:
  • Tuplasinkki, joka on vahva valmiste, joka sisältää sinkkiä kahdessa muodossa: sinkkiglukonaattina ja sinkkipikolinaattina.
  • Sinkki & Echina & C, joka on ihanteellinen valmiste lyhentämään flunssan kestoa. Tämä säilöntäaineeton suihke takaa terveellisten ainesosien paremman imeytymisen suoraan suun limakalvoilta.
Seleeni Seleeniä tarvitaan antioksidanttijärjestelmän ylläpitoon. Seleeni suojaa soluja hapettumisstressiltä ja edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Lisäksi seleeni edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaalina. Maitohappobakteerit Puhdas+ Maitohappobakteerit sisältävät synergisen ja tehokkaan koostumuksen sinkkiä sekä neljää eri maitohappobakteeria: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobakterium lactis, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus casei.
Takaisin blogiin