Melatoniini - Uusi trendiaine kosmetiikassa

Melatoniini - Uusi trendiaine kosmetiikassa

Melatoniini, hormoni joka tunnetaan pääasiassa unirytmin säätelystä, on herättänyt uutta kiinnostusta kosmetiikan alalla. Sen voimakkaat antioksidanttiset ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ovat johtaneet melatoniinin käyttöön kosmeettisissa tuotteissa, tarjoten mahdollisia etuja ihon terveyden parantamiseen ja ikääntymisen merkkien torjuntaan.

Melatoniinin voima

Melatoniinia tuottaa luonnostaan käpyrauhanen aivoissa, pääasiassa yöaikaan, unirytmin säätelyyn. Kuitenkin viimeaikainen tutkimus on paljastanut, että melatoniinilla on muitakin huomionarvoisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti ihoon. Se on voimakas antioksidantti, joka auttaa neutraloimaan haitallisia vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat oksidatiivista stressiä ja vahingoittavat ihosoluja. Lisäksi melatoniinin on havaittu vaikuttavan tulehdusta ehkäisevästi, vähentäen punoitusta, turvotusta ja ärsytystä.

Melatoniinin edut ihonhoidossa:

  1. Ikääntymistä hidastava vaikutus: Melatoniinin antioksidanttinen aktiivisuus auttaa suojaamaan ihoa ympäristön stressitekijöiltä, kuten UV-säteilyltä ja saasteilta, jotka edistävät ennenaikaista vanhenemista. Neutraloimalla vapaita radikaaleja melatoniini auttaa vähentämään hienojen juonteiden, ryppyjen ja pigmenttiläiskien näkyvyyttä, edistäen nuorekkaampaa ihon sävyä.
  2. Ihon korjaus ja uudistuminen: Melatoniini stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa, proteiineja, jotka ovat olennaisia ihon kimmoisuuden ja kiinteyden ylläpitämisessä. Tämä voi johtaa parantuneeseen ihon rakenteeseen ja arpien sekä epätäydellisyyksien näkyvyyden vähentymiseen. Lisäksi melatoniini auttaa ihoa luonnollisessa korjausprosessissa, nopeuttaen haavojen paranemista ja vähentäen tulehdusta.
  3. Tehostettu kosteutus: Melatoniinilla on kyky parantaa ihon kosteudensitomiskykyä, mikä johtaa parempaan kosteutukseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä kuivan tai kosteusköyhän ihon omaaville henkilöille, koska melatoniini auttaa palauttamaan ihon luonnollisen suojakerroksen toiminnan, vähentäen kosteuden haihtumista ja parantaen yleistä ihon kosteutusta.
  4. Rauhoittava vaikutus: Melatoniinin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan ainesosan herkän tai ärsyyntyneen ihon rauhoittamiseen. Se voi lievittää punoitusta, kutinaa ja epämukavuutta, jotka liittyvät esimerkiksi ruusufinniin, atooppiseen ihottumaan tai dermatiittiin, edistäen rauhallisempaa ja tasapainoisempaa ihon sävyä.

 

Tutustu melatoniinikosmetiikkaan!

Uusien Puhdas+ Beauty Sleep melatoniinituotteiden avulla ihosi ottaa täydelliset kauneusunet. Tuotteet auttavat ihoa uusiutumaan yön aikana ja aamulla heräät hehkuvana!

Puhdas+ Melatonin Night cream tukee ihon uusiutumista ja luonnollista kosteustasapainoa. Voide sisältää melatoniinia sekä keikarinkukkauutetta, jotka vähentävät hienoja juonteita ja ryppyjä.

Voide sisältää myös ravinnerikasta hampunsiemenöljyä, joka kosteuttaa tukkimatta ihohuokosia. Hampunsiemenöljy sisältää Omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja, vitamiineja, beetakaroteenia sekä fosfolipidejä.

 

Ylellinen Puhdas+ Melatonin Oil Cleanser  puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta hellävaraisesti! Puhdistusöljy sisältää ravitsevia hampunsiemen-, kookos- ja mustaherukansiemenöljyä sekä melatoniinia, joka vahvistaa ihon kykyä elpyä ja uudistua. Täyteläinen puhdistusöljy poistaa kasvoilta kaiken lian ja meikin, ihoa kuivattamatta. Öljy emulgoituu helposti veteen luoden pehmeän ylellisen puhdistuskokemuksen. Öljyllä on erinomainen puhdistusteho myös vahvalle meikille.

Takaisin blogiin