Magnesiumin monet muodot

Magnesiumin monet muodot

Supermarketin ravintolisähylly on täynnä erilaisia magnesium-purkkeja. Suuren kotimaisen ravintolisäverkkokaupan magnesium-kategoriassakin niitä on yli 80. Meillä Puhdas+llakin on 15 magnesiumia sisältävää tuotetta, joista 14 on puhtaasti magnesiumvalmisteita ja yksi kollageeni & magnesium yhdistelmävalmiste. Miten nämä eri magnesium-valmisteet eroavat toisistaan? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota magnesium-valmistetta valitessa? Onko magnesiumin muodolla merkitystä? Näihin kysymyksiin pyrin vastaamaan tässä blogitekstissä.

Magnesium valmisteiden erot

Markkinoilta löytyy magnesiumvalmisteita niin suun kautta otettavina kapseleina sekä jauheina, ulkoisesti käytettäviä suihkeina, geeleinä sekä voiteina ja jalkakylpyihin tarkoitettuina hiutaleina. Ulkoisesti käytettävien tuotteiden etuna on se että mahdolliset suoliston haasteet eivät ole magnesiumin imeytymisen esteenä ja magnesiumia pystytään kerralla käyttämään suurempia määriä herkkävatsaisilla.

Toinen ero on valmisteessa käytetty magnesiumin muoto tai tarkemmin magnesiumin kuljetinaine. Purkkien ainesosaluetteloa lukiessa vastaan tulee mm. magnesiumsitraatti, -oksidi, -tauraatti,-malaatti, -glysinaatti ja monia muita magnesiumin muotoja. Osalla käyttäjistä on hieman virheellinen käsitys siitä, että tietty magnesiumin muoto imeytyisi paremmin kuin jokin toinen. Magnesiumoksidia lukuun-ottamatta tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Magnesiumin kuljetinaineen tehtävänä on kuljettaa magnesium ruuansulatukseen, jossa kuljetinaine ja magnesium eroavat toisistaan ja jäljelle jää vain puhdas magnesium sekä kuljetinaine erikseen. Kuljetinaineella itsellään saattaa toki olla muita positiivisia vaikutuksia elimistössä. Yksittäisessä kapselissa kuljetinaineen pitoisuudet ovat kuitenkin verrattain erittäin pieniä, jolloin parempi vaste todellisuudessa saataisiin ottamalla magnesium ja glysiini erikseen. Magnesiumin ottoajankohta kannattaa myös miettiä muodon ja oman tarpeen mukaan. Unen kanssa ongelmista kärsivän kannattaa painottaa ottoajankohta iltaan (poislukien magnesiummalaatti) ja taas jos unen kanssa ei ole haasteita, kannattaa annostusta jakaa tasaisesti pitkin päivää.

Kolmas ero löytyy luonnollisesti valmisteen sisältävän magnesiumin määrästä eli tuotteen vahvuudesta. Kuljetin- ja mahdolliset täyteaineet vievät yllättävän ison prosentuaalisen osuuden jauheen elopainosta, jolloin magnesiumin määrissä saattaa olla suurtakin vaihtelua. Esimerkiksi Puhdas+ Quattro magnesiumiin muodot on valittu tarkasti juuri yksittäisen kapselin magnesiumin määrän maksimoimiseksi, millä on saavutettu jopa 140mg magnesiumin pitoisuus. Määrä on jopa puolet suurempi kuin monilla suositulla kilpailijoiden vastaavilla tuotteilla.

Neljäntenä erona on valmisteen muut mahdolliset ainesosat. Markkinoilla on paljon yhdistelmävalmisteita, jossa on yhdistetty esimerkiksi magnesium ja kalsium yhteen kapseliin. Lisäksi ainesosaluettelosta saattaa löytyä erillaisia täyte-, sidos- tai pintakäsittelyaineita, jotka eivät käytännössä koskaan tuo käyttäjälleen hyötyjä mutta niistä saattaa olla jopa haittaa imeytymisen sekä epämiellyttävien vatsavaivojen muodossa.

Kiinnitä näihin asioihin huomiota magnesium-valmistetta valitessa

- Magnesiumpitoisuus: Valmisteen paino tai kapselimäärä on melko heikko hintavertailuperuste. Kiinnitä enemmän huomiota valmisteen sisältämään magnesiumin määrään, jotta magnesiumia ostaessa maksat maksimaalisesta määrästä nimenomaan magnesiumia.

- Magnesiumin kuljetinaineeseen: Vältä magensiumoksidia, sillä tutkimusten mukaan sen hyötysuhde on verrattain heikko muihin muotoihin nähden. Magnesiumsitraatti on perusvarma ja kustannustehokas valinta mutta tällöin jää kuljetinaineena toimivien aminohappojen pienet hyödyt saamatta. Magnesiummalaatti, magnesiumtauraatti, magnesiumglysinaatti ovat yleisesti arvostettuja magnesium muotoja.

- Muut valmisteen ainesosat: Jos olet ostamassa magnesiumia, kannattaa kiinnittää huomiota maksatko samalla kohtuuttoman pitkästä listasta erilaisia täyte-aineita , josta et saa ainakaan mitään hyötyä.

- Käyttötarkoitus: Haetko magnesiumista apua suonenvetoihin tai lihaskramppeihin? Tällöin kannattaa kokeilla paikallisesti ulkoisesti käytettäviä suihkeita tai geelejä. Jos taas haet apua yö heräilyihin, voi magnesiumglysinaatti toimia parhaiten. Jos etsit kustannustehokasta valmistetta magnesiumin riittävään saantiin, magnesiumsitraatti voi olla paras ratkaisu. Tai jos kaipaat monipuolista ja helppokäyttöistä magnsiumkapselia; Quattro magnesiumia. Tai haluatko rentouttavasta jalkakylvystä maksimaalisen hyödyn, tällöin valitse magnesiumhiutaleet.

- Hinta: Niin kuin sanottu, magnesiumvalmisteiden hintavertailu on verrattain haastavaa. Sitä tehdessä kannatta painoarvoa laskea nimenomaan vahvuuden ja laadukkaiden muotojen puolesta, kapseli tai grammamäärien sijaan.

Puhdas+ valikoimasta löydät kattavan valikoiman magnesium valmisteita jokaiseen tarpeeseen. Kaikki kapseli- ja jauhetuotteet ovat täysin lisäaineettomia. Iholle levitettävistä tuotteista löydät omat suihkeet niin lihaksille kuin nivelillekin, kuin myös erittäin vahvan magnesiumgeelin sekä kylpyhiutaleet. Puhdas+ Quattro magnesium kapselit ovat markkinoiden vahvin monipuolinen kapseli.

Takaisin blogiin