Helli talvi-ihoa öljyillä

Helli talvi-ihoa öljyillä

Puhdas+ valikoimasta löytyy ihania öljyjä, jotka ovat täydellisiä juuri nyt kiristävän ja elottoman talvi-ihon hoitoon. Omalle iholle sopivan öljyn valitseminen voi tuntua alkuun hankalalta, mutta suosittelen lisäämään talven kauneudenhoitorutiineihin iholle täydellisesti sopivia öljyhoitoja.

ARGANÖLJY

Arganöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat ihon soluvaurioita, suojaavat ja hidastavat ihoa vanhenemiselta. Arganöljyssä on erityisen paljon E-vitamiinia, joka auttaa tulehdusten ja ihoärsytysten paranemisessa, sekä normalisoi kuivaa ja hilseilevää ihoa. Täydellinen öljy käytettäväksi tehohoitona. Arganöljy sopii hyvin esimerkiksi atooppiselle, proriasis- tai akneiholle. Jotkut käyttävät arganöljyä myös meikinpoistoon ja silmänympärysiholle.

MANTELIÖLJY

Jos ihosi on normaali tai erityisen herkkä ja arganöljy tuntuu liian voimakkaalta ja tuhdilta, niin mieto manteliöljy on pehmentävä ja ravitseva vaihtoehto. Se sopii hyvin käytettäväksi myös hierontaöljynä. Kokeile manteliöljynaamiota hunajan kanssa. Sekoita 1/2 teelusikallista manteliöljyä ja 1/2 teelusikallista hunajaa kunnes ne ovat täysin sekoittuneet. Levitä naamio kasvoille ja kaulan alueelle ja anna vaikuttaa 10-30 minuuttia.

JOJOBAÖLJY

Jojobaöljy hoitaa ja ravitsee ihoa ja hiuksia ja sitoo kosteutta. Allekirjoittanut suosittelee jojobaöljyä erityisesti sekaihon hoitoon, mutta jojobaöljy tasapainottaa myös talineritystä ja hoitaa tulehduksia. Öljyä voi käyttää myös öljypuhdistamisen tekemiseen, seerumina yövoiteen alla tai kylpyöljynä. Erityisen ihana öljy käytettäväksi talviaikaan.

Epäpuhdas iho ja öljyt: Yleensä luullaan, että käyttämällä öljyä epäpuhtaan ihon oma öljyntuotanto lisääntyy ja aiheuttaa lisää näppylöitä. Kuitenkin iholle sopivaa öljyä säännöllisesti käyttämällä saadaan talirauhasen tuotanto normalisoitumaan. Näin iho rauhoittuu ja saa ravintoa optimaalisesti. Esimerkiksi nuorelle ja epäpuhtaalle iholle öljyt ovat parempi vaihtoehto, kuin liian kuivattavat tuotteet.

Takaisin blogiin