Helli sydämen ja aivojen terveyttä: muista omega-3-rasvahapot ja B12-vitamiini!

Helli sydämen ja aivojen terveyttä: muista omega-3-rasvahapot ja B12-vitamiini!

Aivojen ja sydämen terveys määrittävät pitkälti koko kehomme terveyttä. Kun sydän ja aivot voivat hyvin, keho ja mieli kiittävät. Jokapäiväisessä arjessa omilla valinnoilla voi vaikuttaa merkittävästi omaan hyvinvointiin. Terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan arjen haasteissa, sekä ehkäisevät mm. uupumuksen ja masennuksen merkkejä.

Syö itsesi terveeksi

Sydämen ja aivojen terveyteen vaikuttavat eniten monipuolinen, riittävästi hyvälaatuista rasvaa ja kuituja sisältävä ruokavalio, säännöllinen liikunta ja ylipainon välttäminen, riittävä uni sekä elämästä nauttiminen ja liiallisen stressin välttäminen. Helppoa, eikö? Kannattaa aina pitää mielessä, että usein kyseessä on arjen pienet valinnat ja jo pienillä muutoksilla voi olla huomattavasti hyötyä kohti terveempää huomista. Ravinto vaikuttaa oleellisesti energisyyteen, mielialaan ja kykyyn oppia uutta. Yksipuolinen ruoka on monien muistisaurauksien selkeä riskitekijä: ravintoköyhässä ruuassa ei ole aivoille riittävästi tarpeellisia rakennusaineita, siinä missä monipuolinen ravinto suojaa aivoja ja auttaa sydäntä kuljettamaan happea aivoille. Aivot nauttivat tyydyttymättämistä rasvahapoista, marjoista ja kasviksista. Kasvikset ja marjat sisältävät suojaravintoaineita aivojen toiminnan tueksi. Hyviä rasvoja sisältävät ruuat, kuten avokadot, rasvainen kala, pähkinät, siemenet ja mantelit ovat parhaimpia aivoruokia edistäen aivojen, keskushermoston, sekä muistin toimintaa. Hyvät rasvat pitävät solukalvot kunnossa. Avokadojen ja oliiviöljyn sisältämät tyydyttymättömät rasvat edistävät sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa mm. laskemalla verenpainetta ja parantamalla veren virtausta, huolehtien näin aivojen riittävästä hapensaannista. Saksanpähkinöiden, macadamiapähkinöiden sekä manteleiden sisältämät antioksidantit puolestaan suojaavat muistisairauksien lisäksi myös sydän- ja verisuonisairauksilta. Rasvainen lohi on täynnä omega-3-rasvahappoja, jotka buustaavat aivojen toimintaa sekä muistia ja ovat aivojen tärkeitä rakennusaineita. Lautaselle kannattaakin valita proteiinin lisäksi aina laadukkaita rasvan sekä kuidun lähteitä ja pyrkiä syömään mahdollisimman monipuolisesti.

Laadukkaat ravintolisät tukemaan aivojen ja sydämen terveyttä

Aivojen ja sydämen terveyttä silmällä pitäen voi monipuolisen ruokavalion tueksi ottaa muutaman laadukkaan ravintolisän. Puhdas+ tuotevalikoimassa tärkeimpänä aivojen ja sydämen terveydestä huolehtii omega-3-rasvahapot ja B12-vitamiini. Omega-3-rasvahapot Terve aikuinen tarvitsee päivittäin 2–3 grammaa omega-3-rasvahappoja, jonka voi saada syömällä 150 g rasvaista kalaa tai vaihtoehtoisesti ottamalla omega-3-rasvahappoja ruuan kanssa. Omega-3-rasvahappovalmisteissa on suuria laatueroja: huonolaatuisilla valmisteilla ei saa riittävästi tarvittavia ravintoaineita, joten ravintolisän laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukas omega-3-rasvahappo on myös väriltään kirkas. Premium Omega-3-rasvahappojen sisältämät EPA ja DHA ylläpitävät sydämen terveyttä, normaalia näkökykyä ja aivotoimintaa. Lisäksi omega-3-rasvahapot ylläpitävät hermoston ja immuunipuolustuksen normaalia toimintaa. Puhdas+ Premium Omega-3 on puhdas ja vahva kalaöljyvalmiste: tuote takaa sen, että saat vahvan annoksen EPA- ja DHA-rasvahappoja mahdollisimman puhtaassa muodossa. Puhdas+ tuotevalikoimasta löydät myös Vegan Omega-3, joka on 100 % vegaaninen tuote. Puhdas+ Omega-3 -tuotteilla on Friend of the Sea sertifikaatti. Sertifiointi varmistaa ympäristöystävällisen kalastuksen, uhanalaisten kalojen säilyttämisen, 100 % jäljitettävyyden ja kokonaisvaltaisen vastuullisuuden. B12-vitamiini B12-ryhmän vitamiinit ovat tärkeitä vitamiineja jaksamisen, virkeyden, muistin ja oppimisen kannalta. Lisäksi B12-vitamiini edistää immuunijärjestelmän, psykologisten toimintojen ja hermoston normaalia toimintaa. B12-vitamiini ravintolisänä on erityisen tärkeä kasvissyöjille sekä vegaaneille, sillä B12-vitamiinia saa ainoastaan eläinkunnan tuotteista, kuten liha-, kala- ja maitotuotteista sekä kananmunista. Puhdas+ B12-vitamiinisuihke 400 µg on kotimainen ja säilöntäaineeton B12-vitamiinisuihke. Tuotteen sisältämät suomalaisista, happamista marjoista tehdyt puolukkamehu ja pihlajanmarjamehu toimivat luonnon omina ”säilöntäaineina”.
Takaisin blogiin