Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat monikäyttöisiä ja toimivat hyvänä lisänä arjen hyvinvointi rutiineihin. Jo vuosituhansien ajan eteerisiä öljyjä on käytetty erilaisiin hoitoihin ja tuomaan tuoksua. Aidot 100% eteeriset öljyt on kerätty yhdestä kasvilajista ja niissä käytetään kasvien lehtiä, varsia, kukkia, hedelmiä, pihkaa, juuria tai muita kasvin osia. Öljyillä voidaan kohottaa, piristää tai rauhoittaa ja rentouttaa mielialaa. Ne voivat lisätä myös keskittymiskykyä, muistia sekä antaa itseluottamusta. Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää: Saunassa Lisäämällä 1 – 3 tippaa löylykauhalliseen vettä. Suihkepullossa Lisäämällä muutama tippa veteen ja suihkuttele huoneilmaan ja kodin tekstiileihin. Kylvyssä Sekoittamalla 3-5 tippaa saippuaan tai hunajaan ja liuota kylpyveteen. Tuoksulyhdyssä Tuoksulyhty levittää eteeristen öljyjen vaikutuksia huoneeseen kynttilän avulla. Lisää veteen noin 3-7 tippaa. Aroma Diffuuserissa Lisää muutama tippa diffuuseriin, joka kosteuttaa ilmaa ja levittää aromeja huoneeseen.

Diffuuserit

Diffuuserit ovat ihana tapa käyttää eteerisiä öljyjä. Diffuuseri tuottaa ultraääniaaltojen avulla hienojakoista höyryä, joka kosteuttaa ilmaa ja tekee siitä raikkaan ja hyväntuoksuisen. Vain vedellä täytettynä diffuuseri kosteuttaa ilmaa ympärilläsi, mikä on hyväksi kasvoillesi, ihollesi ja hengitysteille, sillä kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Kosteampi ilma sitoo myös pölyä ja vähentää sen leviämistä.

Virkistävää tai rauhoittavaa

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää oman mielentilan ja omien tarpeiden mukaan. Sitrusöljyt tuovat piristävää vaikutusta, esimerkiksi sitruunaöljy tuo piristystä ja lisää keskittymiskykyä. Appelsiiniöljy kohottaa mielialaa ja lievittää stressiä. Laventeliöljy on eteerisistä öljyistä tunnetuin ja sitä käytetään yleensä silloin kun halutaan rauhoittua ja rentoutua. Allekirjoittaneen tämän hetken suosikki arkirutiini onkin lisätä tippa eteeristä laventeliöljyä työpäivän jälkeen diffuuseriin, kun haluan palautua päivästä. Laventeliöljyä voi vaikka tiputtaa pari tippaa tyynyliinan kulmaan, se auttaa rauhoittamaan mieltä ja nukahtamaan.

Keväiset tuoksut ja tuoksusekoitukset

Tähän aikaan vuodesta tekee mieli tuoda luonnontuoksua kotiin, kevääseen sopivia eteerisiä öljyjä ovat erityisesti appelsiini ja sitruuna, laventeli, piparminttu ja rosmariini. Eteerisiä öljyjä voi myös rohkeasti sekoittaa keskenään ja tehdä omia itselle mieluisia öljysekoituksia. Näin allergiakauden helpottajaksi suosittelen kokeilemaan sekoitusta, jossa diffuuseriin lisätään tippa laventelia, sitruunaa ja piparminttuöljyä. Energiaa ja virkeyttä päivääsi rosmariini piparminttu sitruuna tai appelsiini piparminttu sitruunanruoho Kutsuvaa tuoksua kotiin sitruuna rosmariini laventeli Rentouttava tuoksusekoitus laventeli rosmariini Mikä eteerisistä öljyistä on sinun suosikkisi?
Takaisin blogiin