Esittelyssä Puhdas+ Athlete Marjo Remes

Esittelyssä Puhdas+ Athlete Marjo Remes

Marjo Remes, 33-vuotias elinsiirtourheilija.

Minulle tehtiin akuutti sydänsiirto syksyllä 2009. Siirron syynä oli pitkittynyt flunssakierre, useat hoitovirheet ja lopulta oman sydämen pettäminen aorttaläpän vaatimassa leikkauksessa.

Siirrosta toipuminen ja kuntoutuminen liikunta- ja työkykyiseksi vaati valtavasti työtä ja kesti useita kuukausia. Työ ei kuitenkaan loppunut siihen kun sairaalajaksot olivat ohi. Uusi sydän tarvitsee erityistä huolenpitoa koko loppuelämän ajan ja entisenä aktiivikuntoilijana ymmärsin liikunnan merkityksen niin itseni, kuin uuden sydämen hyvinvoinnille. Pitkäjänteinen kuntoilu ja urheilu kohti vahvempaa fyysistä ja henkistä suorituskykyä johti lopulta ammattimaiseen valmentautumiseen ja urheilu-uralle. Uuden sydämen myötä minusta tuli elinsiirtourheilija yleisurheiluun.

2017 Marjo voitti kultaa korkeudessa omassa ikäluokassa elinsiirron saaneiden EM-kisoissa Malagassa ja EM -mitaleja Marjolta löytyykin isompi pino.

Mitä seuraavaksi?

Valmentaudun vuorovuosin elinsiirronsaaneiden EM- ja MM-kisoihin. Seuraavat EM- kisat ovat Italiassa kesäkuussa 2018 ja New Castlessa MM-kisat 2019. Lajeinani ovat korkeushyppy, pituushyppy, 100m ja kuulantyöntö. Valmentajanani toimii entinen kansainvälisen tason seitsenottelija Salla Rinne.

Tarinallani haluan kannustaa ja luoda uskoa ihmisiin, jotka kohtaavat vaikeuksia, mutta myös perusterveitä pitämään huolta itsestään.

Marjon iloista meininkiä voit seurata blogista marjoremes.fi ja Instagramissa @elinsiirtourheilija_marjoremes
Takaisin blogiin