Beauty Sleep – Anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!

Beauty Sleep – Anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!

Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen päivän aikana syntyneitä vaurioita. Yöllä ihosolut uusiutuvat nopeammin ja kollageenin tuotanto käynnistyy. Lyhyet yöunet ja univaje eivät tee hyvää kenellekään, ja erityisesti krooniseksi muuttuneet uniongelmat näkyvät myös ihossa. Kunnon yöunien rooli osana kokonaisvaltaista kauneudenhoitoa on keskeinen.

Riittävä ja laadukas uni on tarpeen ihon optimaalisen korjaustoiminnan kannalta. Yö on iholle tehokkainta aikaa uusiutua ja korjata päivän aikana syntyneitä vaurioita. Päivisin ihon toiminnot keskittyvät ihon suojaamiseen muun muassa ilmaston haasteilta, saasteilta, stressiltä sekä vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Elimistön vuorokausirytmi jaksottaa kehon toiminnot 24 tunnin fysiologisiin ja toiminnallisiin aineenvaihduntajaksoihin.

Iho ja vuorokausirytmi

Unihormonina tunnettu melatoniini on tärkeä elimistön vuorokausirytmin säätelijä. Sen taso vaihtelee vuorokausirytmin mukaisesti, ollen tyypillisesti korkealla yöllä ja matalalla päivällä. Hämärä ja ilta käynnistävät melatoniinintuotannon lisääntymisen. Altistuminen valolle johtaa taas melatoniinitason laskuun.

Vuorokausirytmin mukaisesti jaksottuvia ihon toimintoja ovat muun muassa ihon kosteustasapainon säätely, kollageenin tuotanto, solujen jakautuminen ja autofagia, ihon verenkierto, talin tuotanto, ihon ph ja lämpötila sekä keratinosyyttien lisääntymisnopeus.

Kollageeni ja melatoniini – ihon parhaat ystävät

Melatoniinin tuotannon käynnistyminen valmistelee elimistön unille ja yöajan prosessit käynnistyvät. Esimerkiksi kollageenin tuotanto on korkeimmillaan yöllä. Korjatakseen ja ylläpitääkseen normaaleja toimintojaan iho tarvitsee myös rakennuspalikoita. Näistä tehokkaimpia ovat nuori ikä ja monipuolinen ravinto, joka tarjoilee ihon normaaleille prosesseille tärkeimpiä ravintoaineita.

Niin kollageenin kuin melatoniinin tuotanto vähenevät ikääntymisen myötä. Melatoniinin määrän väheneminen vaikuttaa unen määrään, laatuun ja vuorokausikellon toimintaan. Kollageenin tuotannon väheneminen alkaa jo 25 vuoden tienoilla, jolloin uutta kollageenia rakentuu vuosi vuodelta vähemmän.

Täydelliset kauneusunet – Kollageeni & melatoniini

Puhdas+ Kollageeni & melatoniini sisältää monipuolisen yhdistelmän ihoa ja hiuksia hoitavia ainesosia. Kapselit on suunniteltu otettavaksi noin 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoaikaa. Kärsimyskukka ja melatoniini tukevat elimistön valmistautumista lepo- ja korjaustilaan. Kollageeni, hyaluronihappo, resveratroli, C-vitamiini ja biotiini tukevat ihon tärkeiden ravintoaineiden saantia. Puhdas+ Beauty Sleep kapselit on suunniteltu tukemaan täydellisiä kauneusunia. Lue lisää tuotteesta.

Takaisin blogiin