Apua rautavarastojen täydentämiseen uudella Puhdas+ rautavalmisteella

Apua rautavarastojen täydentämiseen uudella Puhdas+ rautavalmisteella

Jatkuva väsymys, vaikka yöllä olisi nukkunut enemmän kuin tarpeeksi? Raudan varastoproteiinin, eli ferritiinin, hupeneminen voi olla yksi syy jatkuvaan väsymykseen ja vetämättömyyden tunteeseen. Hemoglobiinin arvo taas pysyy ylhäällä niin pitkään, kuin ferritiiniä on edes jonkin verran, ja laskee yleensä vasta sen jälkeen. Alhainen ferritiini tuntuu olevan tällä hetkellä joka toisen vastaantulijan haasteena. Erityisesti naiset tuntuvat kamppailevan alhaisten rautavarastojen kanssa.

Ruokavaliossa rautaa saa eläinkunnan tuotteista parhaiten punaisesta lihasta ja sisäelimistä, missä rauta on hyvin imeytyvänä hemirautana, ja kasvikunnan tuotteista mm. linsseistä ja tumman vihreistä kasviksista. Nokkonen on myös erinomainen raudan lähde. Kasvikunnan tuotteissa rauta on nonhemirautana, mutta kasvisten runsas c-vitamiini tehostaa nonhemiraudan imeytymistä elimistöön. Imeytymistä taas heikentävät kahvi ja tee, kalsium sekä soijan valkuainen, eli käytännössä maitotuotteet kannattaa nauttia eri aterialla rautapitoisten ruoka-aineiden kanssa. Kuitenkin usein alhaiseen ferritiiniin saattaa liittyä pitkittynyt stressi, joka puolestaan laskee vatsahappoja, jolloin ruoan rauta ei imeydy kunnolla. Käytännössä siis alhaista ferritiiniä voi esiintyä yhtä paljon sekasyöjillä kuin kasvissyöjilläkin.

Elimistön rautavarastojen nostamiseksi tehokkain tapa on ottaa päivittäiseen käyttöön hyvin imeytyvä rautavalmiste. Vahvat rautavalmisteet ärsyttävät usein vatsaa ja aiheuttavat vatsaongelmia niiden heikon imeytymisen vuoksi. On myös arvioitu, että vahvoista 100mg:n rautavalmisteista elimistö pystyy hyväksikäyttämään vain pienen osan.

Näiden yleisten raudan imeytymiseen liittyvien haasteiden vuoksi halusimme kehittää tuotteen, joka olisi mahdollisimman tehokkaasti imeytyvä sekä vatsaystävällinen. Uuteen Puhdas+ Rauta -tuotteeseen valittu rautabisglysinaatti on yksi parhaiten siedetyistä rautayhdisteistä. Se sisältää raudan lisäksi punasolujen muodostamiseen tarvittava aineet, eli B12-vitamiinin, folaatin ja C-vitamiinin. Vähentääksemme suurta rautapitoisuutta suolen pinnassa rautabisglysinaatti ja C-vitamiini on pakattu rakeeseen, josta ne vapautuvat vähitellen rakeen kulkiessa suolistossa eteenpäin. Näin ei synny tilannetta kuten tavallisella rautavalmisteella, että koko rautamäärä vapautuisi yhteen paikkaan vatsalaukussa tai ohutsuolen alkuosassa. Lisäksi C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, kun ne vapautuvat rakeesta samaa tahtia.

Kelatoitu eli aminohappoon sidottu rauta on myös helpompi nauttia, sillä sen kanssa ei tarvitse karttaa kalsium- tai kofeiinipitoisia ruokia ja juomia, sillä ne eivät vaikuta bisglysinaatti-muodossa olevan raudan imeytymiseen. Mikäli haluat ottaa vuorokaudessa suuremman annoksen rautaa, kannattaa esimerkiksi kaksi kapselia ottaa eri aikaan päivästä, jolloin elimistö pystyy todennäköisemmin hyötykäyttämään isomman annoksen paremmin.

Rautavarastojen täydentäminen voi olla pidempi prosessi, joten useamman kuukauden kuuri on usein paikallaan täydentämään terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Takaisin blogiin