Huolehdi riittävästä kuidun saannista ja vatsasi kiittää!

Huolehdi riittävästä kuidun saannista ja vatsasi kiittää!

Suurin osa suomalaisista syö liian vähän kuituja. Kuitujen riittävästä saannista kannattaa pitää huolta, sillä se on ruokavalion ihmeaine huolehtien vatsan ja suoliston hyvinvoinnista. Päivittäinen kuitujen saantisuositus on n. 25-35 grammaa päivässä. Tutkimusten mukaan naiset saavat keskimäärin 20 g ja miehet 22, jonka vuoksi kuitujen riittävään saantiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuituja on runsaasti esimerkiksi erilaisissa siemenissä ja pähkinöissä, hedelmissä ja marjoissa sekä täysjyväviljoissa. Puhdas+ tuotevalikoimasta löydät kätevästi erilaiset kuitulisäravinteet, jotka ovat tärkeässä roolissa esimerkiksi erityisruokavalioissa, kuten gluteenittomassa tai ketogeenisessä ruokavaliossa. Kuiduilla on runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia ja niiden riittävä saanti auttaa pysymään terveenä sekä voimaan hyvin.

Ravintokuidut – mitä ne ovat?

Kuiduilla on kymmeniä erilaisia tehtäviä kehossa. Kuidut ovat suoliston omien mikrobien ravintoa. Ravintokuidut ovat ruuasta saatavia yhdisteitä, joita elimistön ruuansulatuskanava ei pysty itse hajottamaan. Ne kulkevat koko ruuansulatuskanavan läpi päätyen lopulta paksusuoleen. Kuidut voidaan jakaa liukenemattomiin ja liukoisiin kuituihin. Liukenemattomat kuidut lisäävät ja pehmentävät suoliston sisältömassan määrää, kun taas liukoinen, eli geeliytyvä kuitu puolestaan hidastaa hiilihydraattien pilkkoutumista pitäen samalla verensokerin heittelyn tasaisempana.

Puhdas+ tuotteet tukemaan vatsasi hyvinvointia

Kuituja kannattaa nauttia monipuolisesti rikkaan ruokavalion avulla tai lisäten kuitupitoisia lisäravinteita ruokavalioon tukemaan riittävää päivittäistä kuitujen saantia. Kuitulisäravinteiden käyttö kannattaa aina aloittaa varovaisesti pienillä määrillä pikkuhiljaa annosta nostaen. Etenkin herkkävatsaisilla kuidut voivat aiheuttaa mm. vatsan turpoamista, joten maltti on valttia. Akaasiakuitu Puhdas+ Akaasiakuitu on täysin gluteeniton kuitu. Akaasiakuitu on mainio lisäkuidun lähde gluteenittomaan, ketogeeniseen tai viljattomaan ruokavalioon. Akaasiakuitu ei turpoa lainkaan nesteessä, kuten monet muut kuidut, joten se sopii erinomaisesti sekoitettuna esimerkiksi veteen, smoothieen tai puuron joukkoon. Omenapektiini Puhdas+ Omenapektiini on liukenematon, eli geeliytyvä vesiliukoinen kuitu. Omenapektiiniä sekoitetaan pieni määrä veteen. Käyttö aloitetaan 1/3 teelusikallisesta. Akaasiakuitu ja omenapektiini kannattaa nauttia tyhjään vatsaan n. puoli tuntia ennen aterian nauttimista. Päiväannos kannattaa jakaa kahteen tai kolmeen osaan. Glutamiini Glutamiini, eli L-glutamiini on aminohappo, jota tarvitaan kaikista aminohapoista eniten. Glutamiini on suolen sidekudoksen tärkeimpiä rakenneosia. Glutamiini on mainio ravintolisä urheilijoille. Maitohappobakteerit Puhdas+ Maitohappobakteeri sisältää vastustuskyvylle synergisen ja tehokkaan koostumuksen sinkkiä sekä neljää eri maitohappobakteeria. Tuotteen sisältämä sinkki edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä luuston, ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina. Maitohappobakteerivalmistetta valittaessa kannattaa varmistaa, että tuote sisältää vähintään 5 miljardia bakteeria ja että siinä on käytetty useita bakteerikantoja. Puhdas+ maitohappobakteerivalmisteet sisältävät 5-300 miljardia bakteeria ja ovat siksi erinomainen valinta tukemaan terveyttäsi. Puhdas+ maitohappobakteereissa on käytetty seuraavia kantoja: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobakterium lactis, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus casei. Puhdas+ valikoimasta löydät lisäksi vahvemman valmisteen Maitohappobakteeri 5 miljardia, Maitohappobakteeri 10 miljardia sekä Maitohappobakteeri 300 miljardia, joka sopii hyvin tehokuuriksi. Saccharomyces Boulardii Saccharomyces boulardii kestää paremmin vatsahappoja kuin monet maitohappobakteerit, joten monet kokevat sen tehokkaaksi vaihtoehdoksi maitohappobakteereille. Se sopii käytettäväksi päivittäin tai kuureittain.
Takaisin blogiin