Bataattipohjainen pitsa cashew-levitteellä

Bataattipohjainen pitsa cashew-levitteellä

Herkullinen pizzapohja bataatista!
Kuori ja raasta bataatti, lisää kaurahiutaleiden kanssa tehosekoittimeen. Sekoita. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit halutessasi tehdä yhden ison pohjan tai 2 pienempää. Pohja saa olla noin 1 cm paksu. Paista pohjaa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kuiva. Käännä pohja ympäri, irrota leivinpaperi varovasti ja paista vielä 5-10 minuuttia.

Valmista cashew-levite: blendaa liotetut cashewt ja muut aineet tehosekoittimessa sekaisin. Huom! Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on sopivaa. Päällystä paistettu pohja cashew-levitteellä ja muilla haluamillasi täytteillä, käytä tarvittaessa vielä uunin kautta ja nauti!

Pohja:

1 keskikokoinen bataatti (n. 4 dl)

1,3-1,5 dl kaurahiutaleita

1 rkl Puhdas+ Kaurakuitua

1 kananmunaa

½ tl suolaa

 

Cashew-levite:

2 dl cashew-pähkinöitä, 4h liotettuna

1 dl vettä

1 pieni valkosipulinkynsi

1 rkl Puhdas+ Ravintohiivahiutaleita

2 rkl sitruunamehua

Ripaus suolaa

 

Täyte:

paahdettua punasipulia

lehtikaalisipsejä

artisokansydämiä


Resepti ja kuva: Rachel Tokola
Takaisin blogiin